Presentació

Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de Primària que hem creat un bloc sobre els drets humans per tal de donar-los a conèixer i oferir activitats didàctiques per treballar amb alumnes de Cicle Mitjà.El nostre objectiu és fomentar i conscienciar sobre la importància que té respectar-los per tal d'aconseguir una igualtat arreu del món.

14 de maig, 2008

XTEC I L'ESCOLA OBERTA.

La proposta que hem escollit de les que ens ofereixen dins de l’escola oberta, és : Com viuen? Com vivim?
Està dirigida als alumnes del Cicle Mitjà de Primària.

Es tracta de visualitzar i comparar els diferents estils de vida entre un país, en aquest cas Estats Units, i el nostre país a través de les sèries televisives.

El fet de treballar amb les sèries, té com objectiu adonar-se que no tot allò que es veu i es reflexa són aspectes de la vida reals.

Poden visualitzar i adonar-se de les diferències que hi ha entre viure en un país, o en un altre. Això, provoca una reflexió al voltant els valors morals i de la vida.

Es pretén que vegin que el model que es veu o es viu, no és a tot arreu igual i que no sempre és el millor.

Tot i que en aquest cas, es centren en comparar entre Estats Units i el nostre país, es podria fer amb la resta de països del món. Per tant, podem dir que és una activitat adaptable.

Creiem que una proposta adient i adequada per dur-la a terme a les escoles ja que permet mitjançant les Tic i els audiovisuals, treballar aspectes com ara la igualtat/desigualat entre països. A més a més, pensem que es potencia l’empatia i el sentit crític dels alumnes, ja que el fet de poder veure, comparar i analitzar les imatges, fa que es posin el punt de vista dels nens/es d’altres països, com també comprovar que hi ha aspectes que no són reals, o no són a tot arreu igual.

Aquesta proposat la trobarem al següent enllaç:
http://www.xtec.es/audiovisuals/av_aula/pdfs/nosaltres1.pdf