Presentació

Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de Primària que hem creat un bloc sobre els drets humans per tal de donar-los a conèixer i oferir activitats didàctiques per treballar amb alumnes de Cicle Mitjà.El nostre objectiu és fomentar i conscienciar sobre la importància que té respectar-los per tal d'aconseguir una igualtat arreu del món.

11 de maig, 2008

PORTAL EDU365.cat

Edu365.cat és el portal d'Internet que el Departament d'Educació posa a disposició dels estudiants matriculats en centres no universitaris de Catalunya i de les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPAS).

És un portal viu i no estàtic, cada dia varia el nombre de recursos. Disposa d’un gran recull de material eductius per cada etapa de l’ensenyament no universitari. Algunes propostes han estat dissenyats i elaborats pe al portal i d’altres són una sèrie de pàgines seleccionades pel seu interès educatiu.

Uns dels seus objectius és, Potenciar l’ús educatiu d’Internet, Explorar una nova via de comunicació entre pares, alumnes i professorat, entre d’altres.

Qui en pot ser usuari del portal i com ser-ho?

Poden ser usuaris registrat tant els alumnes pares i mares,docents i els centres educatius no universitaris de Catalunya.

En el cas dels alumnes, tant si no estan donats d’alta o bé han perdut el codi d’accés, hauran d’omplir un formulari de sol·licitud que trobaran a l’adreça: http://www.edu365.com/inscripcio que arribarà a Departament d’Educació. Després els hi enviaran a casa seva totes les dades que han sol·licitat.

Pels pares i mares, un cop els seus fills s’hagin donat d’alta quedaran automàticament registrats al portal.

En el cas del professorat, ha d’utilitzar d’identificador i contrasenya del XTEC. En el cas, que no disposin d’identificador, pot donar-se d’alta amb el formulari que pot sol·licitar a l’adreça http://www.xtec.es/at_usuari/formularis/alta.htm

Un cop ja t’has donat d’alta en el portal et donen un codi i ja n’ets usuari. Això et permet a un accés d'una sèrie de recursos. Cal dir que, depenen de si ets alumne, pares/mare, professorat o centre, tens més accessibilitat a uns recursos que en d’altres. Per exemple, en la consultaria, només té accés els alumnes, en canvi en la consulta de diccionaris té accés tot el tipus d’usuaris.

La resta de recursos que ofereix el portal com ara les novetats i les noticies d’interès són d’accés lliure per a tothom.

Us convidem a fer-hi una ullada al portal: www.edu365.cat

Autors : Judith Compañó, Marta Custal, Sara Fernández i Zoila Casadevall.

1 comentari:

irene cortés puig ha dit...

Sobre la proposta de treball amb el Kid Pix:
Trobo que la temàtica que s'ha triat és molt encertada. Ja que tot el blog ens parla dels drets dels infants, per tant el tema està totalment relacionat amb el blog.
Per altra banda el fet de deixar que els nens facin els seus propis dibuixos a partir d'una frase, com en aquest cas és un dret, crec que fomenta la creativitat i la imaginació de l'alumne.
En quant a l'edat a la qual va dirigida l'activitat trobo que està bé tot i que pot ser que alguns nens ho trobin massa senzill; depenent del dret que els hi toqui representar i de la capacitat d'imaginació de cada alumne/a.
En quant als objectius de l'activitat, pod´ríen ser més explícits, ja que són molt generals. Des del meu punt de vista estan correctes, però deixen passar algun aspecte sobre l'activitat que crec que s'hauria de tenir en compte.
Per últim, dir que la proposta pot ser molt divertida si es planteja bé i si aconseguim motivar als alumnes, cosa que és probable ja que el treball amb el Kid Pix sol agradar als nens, pel fet que és un programa educatiu diferent i amb molta capacitat de creació pròpia en les activitats.

En general doncs dir que la proposta m'ha semblat força bona i adequada tant a nivell de temàtica com a nivell de desenvolupament.