Presentació

Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de Primària que hem creat un bloc sobre els drets humans per tal de donar-los a conèixer i oferir activitats didàctiques per treballar amb alumnes de Cicle Mitjà.El nostre objectiu és fomentar i conscienciar sobre la importància que té respectar-los per tal d'aconseguir una igualtat arreu del món.

10 de maig, 2008

KID PIX : representació Drets dels infants.

La nostra proposta que s’anomena "Dibuixem els Drets!" està enfocada per treballar-la dins la Setmana Cultural que es fa a l’escola i va dirigida als alumnes de Cicle Mitjà.



Àrees curriculars:

  • Educació visual i plàstica.
  • Educació per a la Ciutadania.
  • Ed. Medi social i cultural.

Objectius:

  • Conèixer i treballar amb el programa Kid Pix.
  • Fer ús responsable de l’ordinador.
  • Conèixer i Difondre els Drets dels infants .
  • Donar a conèixer els drets dels infants mitjançant el recurs de les Tic.

Materials i/o recursos

Ordinadors.

Programa Kid Pix.


Temporalització:

Aquesta activitat està pensada per realitzar-la en dues sessions.


Desenvolupament:

Mitjançant la utilització del Programa Kid Pix es tractarà que els alumnes facin uns dibuixos representatius dels deu Drets principals dels infants.

Els alumnes s’agruparan per parelles i cada parella, s’encarregarà de fer un dibuix de un dels drets, utilitzant tots els recursos que ofereix el programa.

Un cop estiguin tots els dibuixos fets, la professora els ajuntarà tots en un ordinador i preparà una projecció amb el format amb la opció de diapositiva on juntament amb els nens/es prepareran la presentació.


Finalment, es passarà en format de pel·lícula i es penjarà el vídeo a Youtube. D’aquesta manera, es podrà enllaçar la seva adreça en el blog de l’escola per tal que tots els qui visitin la pàgina web de l’escola pugui visualitzar-lo.


Una altra opció, podria ser que en fessin uns cartells dels Drets dels infants per penjar-los a l’escola perquè tothom des dels alumnes, professors, pares, etc els puguin veure.


Autors de la proposta de treball: Judith Compañó , Marta Custal ,Sara Fernández i Zoila Casadevall.

5 comentaris:

irene cortés puig ha dit...

Sobre la proposta de treball amb el Kid Pix:
Trobo que la temàtica que s'ha triat és molt encertada. Ja que tot el blog ens parla dels drets dels infants, per tant el tema està totalment relacionat amb el blog.
Per altra banda el fet de deixar que els nens facin els seus propis dibuixos a partir d'una frase, com en aquest cas és un dret, crec que fomenta la creativitat i la imaginació de l'alumne.
En quant a l'edat a la qual va dirigida l'activitat trobo que està bé tot i que pot ser que alguns nens ho trobin massa senzill; depenent del dret que els hi toqui representar i de la capacitat d'imaginació de cada alumne/a.
En quant als objectius de l'activitat, pod´ríen ser més explícits, ja que són molt generals. Des del meu punt de vista estan correctes, però deixen passar algun aspecte sobre l'activitat que crec que s'hauria de tenir en compte.
Per últim, dir que la proposta pot ser molt divertida si es planteja bé i si aconseguim motivar als alumnes, cosa que és probable ja que el treball amb el Kid Pix sol agradar als nens, pel fet que és un programa educatiu diferent i amb molta capacitat de creació pròpia en les activitats.

En general doncs dir que la proposta m'ha semblat força bona i adequada tant a nivell de temàtica com a nivell de desenvolupament.

Paula Hernández Jiménez ha dit...

Em sembla una bona proposta. Les arees proposades per treballar són reflectides en l'activitat, ja que es treballen aspectes socials i de ciutadania utilitzant la creativitat dels alumnes a través de les noves tecnologies. En quant a l'adequació del nivell educatiu al que va dirigit crec que un cop assolit el tema que estan tractant, els alumnes de cicle mitjà no tindrien moltes dificultats per posar-ho a la pràctica i, per tant està ben adequat a l'edat. Els objectius reflecteixen perfectament el que es pretén treballar amb aquesta proposta i les activitats que es presenten els compleixen tots. Penso que és una proposta original, ja que és molt oberta a la imaginació i creativitat dels alumnes, sempre i quan tinguin en compte el tema que els ha tocat tractar ells poden crear lliurement segons la seva perspectiva i alhora que treballen amb les noves tecnologies, aprenen aspectes importants per a la seva vida diària. Un fet que trobo molt interessant és que després d'haver treballat a classe, els alumnes puguin fer pública la seva feina i que en vegin la seva utilitat.

Èlia Bonmatí Sala ha dit...

Penso que la proposta educativa del Kid Pix referida als drets dels infants és bona i correcte pel cicle al quan està destinat.

La proposta s'adequa a les àrees esmentades i es treballen totes alhora, algunes amb més intensitat que les altres.
Penso que està bé començar a treballar aquest aspecte amb els nens de cicle mitjà perquè realment és quan han de començar a tenir consciència dels seus propis drets i també és quan comencen a adonar-se de què és el que poden fer i el que no. Em sembla totalment correcte que els drets dels infants es treballin a cicle mitjà, però penso que fins i tot es podien començar a introduir a cicle inicial.
Els objectius estan ben esmentats i queden clars. També penso que són possibles amb el tipus d'activitat a treballar.
La seqüència de treball queda ben explicada i es pot seguir amb facilitat perquè s'entenen bé els pasos a seguir.
Penso també que les activitats que es proposen estan intimament relacionades amb els objectius.
Pel que fa a l'innovació de l'activitat haig de dir que penso que pel sol fet d'integrar les noves tecnologies per realitzar aquesta activitat ja és original i innovadora, sobretot si es té en compte que encara en molts centres no les han integrat del tot. Està bé realitzar activitats que treballin diferents valors i assignatures utilitzant les TIC i diferents programes educatius.
També em sembla bé l'idea de la proposata en general, perquè són els alumnes qui realitzen tota la feina i, per tant, s'han d'espavilar.
Bona feina noies !!!
felicitats !

...en diuen paradís ha dit...

Primerament voldria felicitar-vos per la temàtica escollida. Penso que, la importància que actualment té la diversitat i el respecte entre cultures fa que sigui necessari tractar aquest tema dins l'aula.
Per altra banda, crec que la temàtica és adequada al nivell d’edat, en aquest cas Cicle Mitjà, i també a les àrees amb les qual preteneu treballar.
Pel que fa als objectiu, aquest són clars, planers i fàcils d’assolir per part dels alumnes però la seqüència podria ser molt més àmplia. Crec que amb alumnes de Cicle Mitjà i amb un tema com el que heu escollit es pot realitzar una creació molt més elaborada. Ells en són capaços i tan sols falta que nosaltres mateixes també hi confiem.
Malgrat que la proposta és innovadora i de ben segur que genera motivació als alumnes, crec que el desenvolupament de l’activitat podria ser més complert. La redacció de com s’ha de desenvolupar l’activitat podria ser més àmplia i especificada ja que nosaltres sabem com funciona el programa però aquells que consultin el nostre bloc pot ser que no n’hagin sentit ni a parlar.
Un aspecte que en voldria destacar és el fet de posteriorment passar la creació a Windows Movie Maker. Pel que em costa tan sols es pot passar a Quick Time i al passar-ho amb el Windows Movie Maker no sé si l’animació funcionaria. De tota manera cal provar-ho. Penso però que aquest pas i el de penjar-ho al Youtube són aspectes de més a més que caldria treballar després d’una bona elaboració amb el Quick Time o a través d’una altra activitat.
Un petit consell, revisar alguna que d’altre falta.

Per altra banda, el bloc és molt atractiu visualment!

Estudiant de Psicopedagogia_qametller ha dit...

La proposta educativa de treball amb el Kid Pix que se’ns presenta en aquest bloc, tot i que la idea en que es basa és bona, penso que no està ben formulada ni redactada.

Primerament, i fent referència a les àrees curriculars en que s’emmarca, penso que són les adequades al treball, exceptuant les matèries de Noves Tecnologies i educació artística, que a nivell d’educació primària, no es considera una assignatura en sí mateixa.

Pel que fa als objectius són clars i concisos i adequats a Cicle Mitjà.

En referència al plantejament de l’activitat, aquest se’ns presenta dividit en dues sessions que d’altra banda, no se’ns mostren programades. Penso que seria positiu determinar els passos que es duran a terme en cadascuna d’elles. Relacionant la proposta amb els objectius, considero que amb aquesta activitat els alumnes no assoliran tots els objectius plantejats.

Per últim, seria positiu adjuntar els 10 Drets dels Infants que considereu “principals”, tot i que a nivell personal, penso que fer aquesta selecció és injusta i depèn del lloc on viu l’infant i de les seves característiques.