Presentació

Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de Primària que hem creat un bloc sobre els drets humans per tal de donar-los a conèixer i oferir activitats didàctiques per treballar amb alumnes de Cicle Mitjà.El nostre objectiu és fomentar i conscienciar sobre la importància que té respectar-los per tal d'aconseguir una igualtat arreu del món.

17 de maig, 2008

CLIC, No és un joc.

La Activitat que us proposo es troba dins la pàgina “No és un joc”, que tracta el tema de l’explotació infantil. Dins les propostes de treball que proposen trobem una que treballa amb el programa Clic, i és la que a continuació us explicaré.
A l’inici, et dóna a escollir entre cinc opcions de jocs.
Al primer, és El Documental pas a pas, et fan una sèrie de preguntes on has de trobar la resposta correcte. Per exemple; els pares per què permeten que els seus fills i filles treballin? I de les possibilitats de respostes han de trobar la correcta.
En el segon cas, Si visques a Llatinoamèrica, només consta d’una activitat on cal relacionar el tipus de treball; urbà. Rural, abocadors.. i les conseqüències, amb una sèrie de frases.
Els països, es tracta de fer un puzle, resoldre una sopa de lletres, i en una activitat, et surt els noms dels països i prement damunt, t’enllacen a una pàgina on et proporciona informació sobre el país escollit.
Visionar vídeos, hi ha un seguit de documentals que pots escollir-ne el que vulguis veure. Aquests són casos i vivencials reals que pateixen diferents països.
I per últim, Carta als presidents dels països, es tracta d’escriure unes cartes dirigides als presidents exposant el que es vulgui.
Considero que és són unes activats interessants i que ajuden a aprofundir una mica més sobre el tema de l’explotació infantil, que és una vulneració d’un dels Drets dels infants. Cal a dir però, que és molt recomanable que prèviament hagin visualitzat algun vídeo o exposició sobre aquest tema per poder realitzar les activitats amb més facilitat.
El que es pretén és que els nens/es facin reflexions i desenvolupin una mirada critica sobre les causes i els efectes que provoquen les situacions de desigualtats i fer-los uns subjectes actius per canviar aquesta realitat.