Presentació

Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de Primària que hem creat un bloc sobre els drets humans per tal de donar-los a conèixer i oferir activitats didàctiques per treballar amb alumnes de Cicle Mitjà.El nostre objectiu és fomentar i conscienciar sobre la importància que té respectar-los per tal d'aconseguir una igualtat arreu del món.

18 de maig, 2008

Campaña mundial por la educación

El portal que presento és de la "Campaña mundial por la educación". El seu objectiu és denunciar l'exclusió que viuen els nens i nenes per qüestions de gènere, enfrontaments bèl·lics... i perquè això no succeeixi l'eina més eficaç que hi ha és l'escolarització. Destaca la importància de que tothom tingui dret a l'educació tot i que actualment encara no és així i vol fer entendre cadascú pot fer alguna cosa per transformar aquesta realitat.
Aquest portal està molt relacionat amb el tema que tractem al blog i per tant l'he trobat molt adequat. A més fa una proposta didàctica per tractar el tema del dret a l'educació per a diferents nivells de primària. Fomenta sobretot la consciència crítica i el respecte als drets humans més especialment tractant el dret a l'educació.
Les activitats que es proposen n'hi ha de destinades a infantil i primària. Alguns dels objectius que es potencien en les activitats són valorar l'educació com un dret fonamental per tothom o comprendre que l'educació pot ser un element clau perquè no hi hagi pobresa.
Dins les activitats destinades a primer cicle de primària es vol fer comprendre que l'educació pot ser molt útil perquè no hi hagi exclusió i que assumeixin la responsabilitat per combatre les injustícies. Algunes de les activitats proposades serveixen per conèixer les causes que poden fer que alguns nens i nenes no puguin tenir educació o fer tenir consciència de la necessitat d'una educació per tothom.
Les activitats que són pel segon cicle de primària pretenen fer comprendre el valor de l'educació i fomentar actituds de responsabilitat i cooperació. Les activitats tenen la intenció de fer reflexionar sobre la necessitat de rebre una educació de qualitat i de participar activament perquè això pugui ser possible.
Finalment les activitats de tercer cicle de primària volen fomentar valors de compromís i cooperació a més a més de donar a conèixer les causes de perquè no existeix una educació de qualitat en alguns llocs.
En conclusió crec que aquest portal pot estar molt bé si es vol tractar el tema dels drets humans a l'aula ja que hi ha activitats per tots els cicles d'educació primària i els fa reflexionar sobre la importància que té l'educació en la nostra societat i que tothom ha de tenir dret a rebre-la.