Presentació

Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de Primària que hem creat un bloc sobre els drets humans per tal de donar-los a conèixer i oferir activitats didàctiques per treballar amb alumnes de Cicle Mitjà.El nostre objectiu és fomentar i conscienciar sobre la importància que té respectar-los per tal d'aconseguir una igualtat arreu del món.

17 de maig, 2008

Portal: Els drets humans_ Amnistia Internacional

A continuació us presento un portal de la ONG Amnistia Internacional que el que fa és tractar els drets humans, i que per tan inclou els drets dels infants, a través de diverses activitats.
Una de les coses que m'ha agradat d'aquest portal és que va dirigit tan a mestres com a alumnes, i també a totes les persones que vulguin coneixer i treballar els drets humans.
Els mestres hi poden trobar molts recursos que els poden ser útils, des de informació fins a propostes didàctiques, enllaços d'interés, formes de participar amb la ONG, novetats i noticies sobre els drets humans, etc.
Crec que és un portal que s'adeqüa al tema del nostre bloc "tothom té drets" ja que tracta els drets humans en general i els drets dels infants en particular.
Des del meu punt de vista aquest portal podria ser treballat a l'aula, ja que per exemple, inclou quatre propostes didàctiques que considero interessants i que s'adeqüan al nostre nivell educatiu, el cicle mitjà.
Les propostes que hi podem trobar són les següents:
  • Una postal una vida: Organització d'un enviament massiu de postals als dirigents d'un país amb la finalitat d'obligar-los a aclarir o evitar un cas de violació dels drets humans d'un menor, és a dir, dels drets dels infants.
  • Regala les teves paraules: Organització d'un enviament massiu de postals a una persona empresonada injustament, amb l'objectiu de recordar-li que no està sol i al mateix temps pressionar els dirigents del seu país perquè l'alliberin.
  • Les catifes voladores: és una variant de l'activitat una postal una vida, centrada aquí en un cas de treball infantil. En aquest cas, la introducció de l'activitat es fa explicant el conte "Les catifes voladores" que apareix a la web.
  • El joc dels drets humans: l’objectiu d’aquest joc és afavorir una reflexió sobre la diferència que hi ha entre les dues situacions, entre ser lliure i tenir drets, i no ser-ho i veure’s privat de l’exercici d’aquests drets.

Per tan, crec que totes aquestes activitats podrien ser realitzades a l'aula, i servirien per què els nens coneguessin més profundament els drets humans i les injusticies que podem trobar arreu del món, a l'hora que poden col·laborar per què no es produeixin.

Per tal d'accedir a aquest portal feu clic al següent enllaç:

http://www.amnistiacatalunya.org/edu/cat/index.html