Presentació

Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de Primària que hem creat un bloc sobre els drets humans per tal de donar-los a conèixer i oferir activitats didàctiques per treballar amb alumnes de Cicle Mitjà.El nostre objectiu és fomentar i conscienciar sobre la importància que té respectar-los per tal d'aconseguir una igualtat arreu del món.

19 de maig, 2008

EL PORTAL, Educ@lia

El portal que us presento és Educàlia. Aquest és un programa educatiu que Fundació "la Caixa" ha desenvolupat a Internet per a la Comunitat que formen els nens i joves de 3 a 18 anys, les seves famílies i els seus professors.

Es caracteritza per ser un web obert, ja que compta amb la participació i la iniciativa de tots, interactiu perquè es pot intercanviar experiències i dinàmic perquè els seus continguts augmenten, progressen i milloren amb la col·laboració de tots.
A través de les activitats, espais de participació i els jocs interactius es treballa conceptes com la solidaritat, voluntariat, diversitat, civisme, entre d’altres.

Alguns dels objectius són:


- Recolzar els cicles educatius infantil, primària i secundària amb continguts d’interès que fomenti la reflexió i l’anàlisi.
- Afavorir la relació i l’intercanvií entre els membres de la comunitat educativa, oferint espais variats de participació i creant un espai comú.
- Potenciar l’ús i el coneixement de les noves tecnologies per al millor aprofitament de les possibilitats que dóna la societat actual.
Educàlia està estructura en dos apartats.; Educàlia Infantil i la Primària que s’adreça els i les nens/es de 3 a 12 anys, els seus pares i mestres i Educàlia Secundària que ho fa als estudiants i professors l’ensenyament Secundari.

També es pot trobar en mòduls d’accés restringit als membres de la comunitat educativa i mòduls lliures. En aquestes zones es requereixen una clau d’accés individual .i l’acceptació d’un codi ètic regulador de les relacions entre els membres de la comunitat.
Considero que és un portal adient per treballar a l’escola i té cabuda tots els alumnes, ja que està pensat des de l’etapa d’infantil fins la secundària. A més, dins de cada apartat hi ha una varietat d’opcions a escollir des de; Comunitat, Programes que pots escollir a treballar la violència, el paisatge, l’aigua, etc , Jocs ( clik a l’hospital, joc de la piràmide..), Projectes, Tallers i la Ciberteca.
En definitiva, recomano fer una ullada al portal i ha utilitzar-lo.
http://www.educalia.org/