Presentació

Som un grup de quatre estudiants de Magisteri de Primària que hem creat un bloc sobre els drets humans per tal de donar-los a conèixer i oferir activitats didàctiques per treballar amb alumnes de Cicle Mitjà.El nostre objectiu és fomentar i conscienciar sobre la importància que té respectar-los per tal d'aconseguir una igualtat arreu del món.

18 de maig, 2008

Una aproximació als drets humans

L'activitat que us presento està destinada a acostar als nens i nenes al coneixement dels drets humans. Forma part dels recursos que proporciona el portal educatiu Xtec i ofereix explicacions dels drets humans i propostes per treballar-los a l'aula.
Hi ha tres apartats que tracten els requisits que calen perquè tots els drets humans es puguin complir que són: la pau, la democràcia i la tolerància. S'hi pot trobar la Declaració Universal dels Drets Humans on s'hi recullen els drets fonamentals que tenen les persones. Per acabar també hi apareixen altres documents relacionats com són els drets dels infants, els drets de les generacions futures, el pacte dels drets civils i polítics...
Pel que fa a les activitats educatives proposades estan dividides segons les temàtiques dels drets. Els drets estan repartits segons si són civils i polítics, econòmics i socials, culturals o desenvolupament i seguretat ecològica. Dins de cada grup de drets hi apareixen els drets que en formen part i per cada dret hi ha una activitat proposada per poder-lo treballar. Hi ha diverses activitats enfocades a que debatin a classe, posar-se en les situacions d'altres persones però també n'hi ha de molts altres tipus.
Aquest portal crec que pot estar molt bé ja que hi ha molta informació per poder treballar amb els alumnes i a més a més hi ha moltes activitats educatives de diferents tipus per tractar tots els drets humans amb l'objectiu que ho coneixin i ho puguin entendre millor.